Препятствията пред Лукойл Академик преди мача с Шарльороа не спират. Студентите се изправят днес от 21:30 часа срещу вицешампиона на Белгия в предпоследния си мач от група В на Еврокъп. Тимът на Марин Докузовски ще гони единствено победа в едноименния град, за да запази минималните си шансове за второто място.


Освен с контузиите и провала в търсенето на нов играч обаче вчера ръководството на тима имаше и друг проблем. Една от звездите в селекцията на шампионите ни - Мохамед Абукар, срещна изненадващо препятствие по пътя към Шарлероа. Той бе задържан на белгийското летище при пристигането на отбора, научи "Тема Спорт". Причината - проблеми с паспорта му. 28-годишният американец трябваше да престои 2 часа в ареста на гранична полиция, докато се изясни ситуацията. През това време останалата част от отбора замина за града, тъй като не можеше повече да чака. В крайна сметка Абукар бе пуснат да влезе в страната и днес трябва да е титуляр за студентите.


Домакините от Шарлероа вече отпаднаха от турнира и ще играят единствено за чест днес. Те обаче не са отписали двубоя, като преди седмица се подсилиха с още един американец - Джейсън Фонтене. Гардът е на 30 години и е висок само 178 см, но направи отлично впечатление при дебюта си срещу Будучност миналата седмица. Тогава той бе най-добър за белгийците с 19 точки и 3 асистенции.