Участникът в "Мача на звездите" през 2017 година Гордън Хейуърд обяви края на състезателната си кариера.

34-годишният гард прекара в НБА 14 сезона, в които игра за четири отбора - Юта Джаз, Бостън Селтикс, Шарлът Хорнетс и Оклахома Сити Тъндър. В общо 835 мача той записа по 15,2 точки, 4,4 борби и 3,5 асистенции.

"Това беше едно невероятно преживяване и съм благодарен на всички, които ми помогнаха да постигна повече, отколкото съм си мечтал", написа баскетболистът в социалните мрежи.

През последния сезон Хейуърд изигра 51 мача общо за Шарлът и за Оклахома Сити, като записа по 9,8 точки. В последните години кариерата му беше повлияна от серия сериозни контузии и в нито един от последните пет сезона той не взе участие в повече от пет срещи.

Хейуърд бе избран под номер 9 в първия кръг на драфта през 2010 година от Юта Джаз, като игра седем години за тима от Солт Лейк Сити.

Кариерата на гарда завършва с рекорд за най-висока точност при стрелбата от наказателната линия в плейофите. Хейуърд има вкарани 113 фаула от 119 опита (95 процента), като няма играч с повече от 100 изстрела с по-голяма точност от него.