Една от звездите в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада - Ламар Одом, беше признан за виновен от съда в Калифорния.

34-годишният ветеран, който носеше за последно екипа на ЛА Клипърс, беше заловен да кара пиян колата си и му бе наложена тригодишен изпитателен срок.  Освен това Ламар е с отнета шофьорска книжка за една година и бе изпратен на лечение в клиника за алкохолици.

Одом беше арестуван в края на август и изкара една нощ в затвора. Баскетболистът дори прекара три седмици в специализирана клиника миналото лято по настояване на семейството на съпругата си Клои. В крайна сметка Одъм издържа и не е употребявал наркотични вещества през целия сезон 2012/2013.

Подобни проблеми не са нещо ново за 208-сантиметровия баскетболист, който е двукратен шампион на НБА. По време на новобранския си сезон с Ел Ей Клипърс през 2001, Одъм наруши антидопинговите правила на Лигата на два пъти в рамките на само осем месеца. Преди 2 години Одом уби дете блъскайки го с автомобила си.

Най-голямата драма на Ламар обаче е свързана със смъртта на сина му Джейдън, който през 2006 година получи Синдром на внезапната детска смърт и почина в съня си на 6 месеца.