Баскетболистът на Минесота Тимбъруулвс Карл-Антъни Таунс преживява истински ужас заради COVID-19. Това призна самият той на профила си в „Инстаграм“.

Родителите му са проявили симптоми на заболяването. На баща му е направен тест и е пратен под карантина у дома си. Майката на 24-годишния център от НБА обаче е поставена в изкуствена кома, след като състоянието й се е влошило.

„Дробовете и се влошаваха и тя имаше проблем с дишането. Преди малко ми казаха, че трябва да бъде подложена на вентилиране на дробовете“, обясни Таунс.

„Ще продължим да се борим. Аз и цялото ми семейство. Ще го победим и ще спечелим. Доминиканците сме силни хора. Майка ми е най-силният човек, когото познавам и знам, че ще се пребори. Двамата ще прекараме много време заедно, когато тя се оправи“, допълни баскетболистът.

Както е известно, сезонът в НБА е прекратен заради пандемията от коронавирус. Няколко играчи от шампионата признаха, че са заразени. Сред тях са Руди Гобер, Донован Мичъл, Кевин Дюрант и Маркъс Смарт. Знае се, че има и други баскетболисти са с положителни тестове за COVID-19, но имената им не се съобщават.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!