Една от звездите в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада- Ламар Одом, призна, че се е борил срещу сериозна зависимост от наркотиците в последните две години.

33-годишният ветеран, който носеше за последно екипа на ЛА Клипърс, дори е прекарал три седмици в специализирана клиника миналото лято по настояване на семейството на съпругата си Клои. В крайна сметка Одъм е издържал и не е употребявал наркотични вещества през целия сезон 2012/2013, но по последни сведения наскоро отново се е завърнал към порока си.

Подобни проблеми не са нещо ново за 208-сантиметровият баскетболист, който е двукратен шампион на НБА. По време на новобранския си сезон с Ел Ей Клипърс през 2001, Одъм е нарушил антидопинговите правила на Лигата на два пъти в рамките на само осем месеца. Преди 2 години Одом уби дете блъскайки го с автомобила си.

Най-голямата драма на Ламар обаче е свързана със смъртта на сина му Джейдън, който през 2006 година получава Синдром на внезапната детска смърт и почива в съня си на 6 месеца.