Бившата звезда от НБА Нейт Робинсън шокира феновете си с признание за сериозни здравословни проблеми.

Преди две години самият той обяви, че страда от бъбречна недостатъчност, а сега в интервю за „Daily Mail“ Робинсън призна, че не му остава много живот и спешно се нуждае от трансплантация.

„Знам, че нямам много време, ако не получа бъбрек. Телата на някои хора отхвърлят диализата. И слава Богу, че не беше такъв моят случай и мога да живея. Ако не бях на диализа, вероятно нямаше да живея повече от седмица или две”, каза бившият играч от НБА.

 WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

„Подлагам се на лечение три дни в седмицата, четири часа на ден. Те пречистват кръвта ми, за да премахнат токсините. Много ми помага, защото така живея. Диализният апарат ми помогна, така че просто се наслаждавам на моментите, когато се чувствам здрав. Опитвам се да излизам с децата си, да виждам семейството си и да играя баскетбол, да правя нещата, които харесвам“, добави 39-годишният Нейт Робинсън.

Американският гард успя да направи запомняща се кариера в НБА. В най-добрия си форма, Нейт Робинсън беше трикратен шампион в конкурса по забивки на НБА, преди да се пенсионира през 2015 година.