Лия Галдейра изигра последния си мач за Хасково 2012. Американката, която се превърна в основна фигура в състава на Елена Станкова през този сезон, бе избрана в драфта на женската НБА под №19 от Вашингтон Мистикс и замина за САЩ. На раздяла 180-сантиметровият гард изказва своите благодарности към феновете, треньорският щаб и ръководството, както и към съотборничките си в Хасково, пише BBall.bg.

За феновете

“Благодаря на всички фенове в Хасково за подкрепата не само към мен, но и към моя отбор. За мен бе истинско удоволствие да представям Хасково 2012 през последните осем месеца. Бъдете до момичетата и на финалите, за да станат шампионки.”

За помощник-треньора Мариян Костадинов

“Благодаря Ви от сърце, че бяхте като брат за мен. Продължавайте да подкрепяте и да помагате на момичетата.”

За треньора Елена Станкова

“Благодаря Ви, че ми позволихте да бъда част от семейството на Хасково 2012. Освен това ме приехте с цялата ми лудост още откакто стъпих в България. Ние имаме специални отношения не само на терена, но и извън него. Дори да не говорим на един и същ език, сърцата ни са свързани заради магията на баскетбола. Не се тревожете за момичетата. Бъдете спокойна. Сигурна съм, че те знаят как да завършат сезона по най-добрия начин.”

За съотборничките

“Това бе най-трудното решение, което трябваше да взема. Когато погледна назад и виждам в спомените си всичките ни усилени тренировки, мачове и специални моменти заедно. Знам, че не мога да мечтая за по-добър колектив от този. Благодаря Ви за това. Иска ми се да бъда с Вас и да завършим това, което започнахме, но не мога да изпусна тази възможност. Момичета, запомнете, че наред с треньорите и феновете, Вие също имате специално място в сърцето ми.”