В събота следобед Димитър Бербатов отбеляза фамозен гол в своя мач номер 200 по английските терени на Висшата лига. С него Митко донесе победата с 1:0 над Сток Сити. Това беше и деветото му попадение с екипа на "котиджърс", който облече през миналото лято, сваляйки този на Манчестър Юнайтед.

Предлагаме ви 10 виртуозни изпълнения на Бербатов в кариерата му досега.

Фулъм - Сток Сити 1:0

- В двубоя вчера Бербатов използва момента и с воле почти от границата на наказателното поле разстреля вратаря.


Рома - Леверкузен
- Едва ли има някой фен на футбола, който да не помни този гол. В мач от Шампионската лига, без запалянковци на Олимпийския стадион в Рим, Митко се разправя първо със защитник, а след това прехвърля и вратаря на "вълците" под изключително остър ъгъл.



Бешикташ - Тотнъм
- В първия си сезон за "шпорите" българският нападател бележи по изключително техничен за височината си начин срещу Бешикташ. Мачът е от турнира за Купата на УЕФА, сега Лига Европа.

Арсенал - Тотнъм
- За едни късмет, за други умения. По-скоро и от двете по малко. С лек рикошет, много силен и точен удар от малък ъгъл топката е в мрежата за 1:1.

Чарлтън - Тотнъм
- Много специалисти определяха Бербатов като бавен. Но голът му срещу този съперник показва точно обратното.

България - Беларус
- Феновете на Беларус ще помнят Бербатов, поне тези, които са го гледали. В мач между националните ни отбори Митко се разписва след рейд и техничен удар с външен фалц.



Мидълзбро - Тотнъм
- Нашият сънародник е един от малкото футболисти, които си позволяват да правят акробатични изпълнения и извън наказателното поле.



Манчестър Юнайтед - Уест Хям
- Запомнящ се момент за Митко, който от малкия пеналт засича със странична ножица центриране на Нани.

Манчестър Юнайтед - Съндърланд
- Още едно типично за Димитър Бербатов изпълнение.



Манчестър Юнайтед - Ливърпул
- И не на последно място е вторият гол на Бербо срещу Ливърпул. Без да има никаква видимост към вратата Митко поема топката и със задна ножица оставя Пепе Рейна безмълвен. Нашето момче завършва срещата с хеттрик.