Футболист №1 на България за 2010 г. Димитър Бербатов е изпитал на гърба си перипетиите по летищата, на които са подложени много от пътниците в Европа, научи БЛИЦ.
 
Пътуването на нападателя на Манчестър Юнайтед от София до Лондон е продължило 11 часа. Заради атмосферните условия на Стария континент Бербо е изполвал маршрут със смяна на самолета в Чехия.
 
Бербатов излетял от София във вторник по обяд, но в чешката столица обаче се наложил престой от няколко часа. Връзката за Лондон не можело да излети по график заради усложнения трафик на полетите.
 
Проточилото се придвижване до Англия изнерви бившия български национал, който бързаше да се прибере в Манчестър и да вземе участие в подготовката на “червените дяволи” за предстоящия в събота мач със Съндърланд.
 
В същото време стана ясно, че Бербо може да се сдобие с още една награда. Той е сред номинираните за почетния приз “Сърцето на София”. Отличието се връчва за трета поредна година и се дава за заслуги и принос към детското и младежко развитие в столицата.
 
Освен нападателя на Манчестър Юнайтед номинирани за наградата са министърът на образованието и науката проф. Сергей Игнатов, композиторът проф. Георги Костов, председателят на агенцията на онкоболните Евгения Адърска и Радко Котев – ученик от НПМГ гр. София, предложил решение на Аполониевата задача (за повече от 2000 години Аполониевата задача има открити само 4 решения).
 
Церемонията по връчване на почетния знак “Сърцето на София” ще се проведе днес от 16:30 часа в зала “Люмиер” на НДК./БЛИЦ