Тази събота футболни отбори от 16 пловдивски училища ще премерят сили в турнир срещу дрогата. Съревнованието ще се проведе в зала „Оптимум” (зад бившата Мебелна къща) и ще приключи с награждаване. Мотото на форума е „Спортът е моята алтернатива”.

Турнирът е поредната инициатива, подкрепена от фондация „Димитър Бербатов”. 5 индивидуални награди от името на фондацията ще връчи Димитрина Ходжева – управляващ директор на организацията.

"За нас е радостно и важно да подкрепим футболен турнир, който е в името на масовия спорт като алтернатива на зависимостите. В това намерение ние припознахме цели на фондацията и затова с радост откликнахме на поканата на организаторите", сподели световната футболна звезда Димитър Бербатов.

Основни организатори на турнира са Община Пловдив, Общинския съвет за борба с наркотичните вещества и Зонален футболен съюз - Пловдив, съобщи news4000. Ще присъстват заместник-кметът по спорта и младежките дейности Георги Титюков и председателят на Общински съвет – Пловдив Илко Илиев. Началото ще е от 9, а награждаването около 16 часа./БЛИЦ