Димитър Бербатов изрази опасения за състоянието на "червените дяволи" и вече шестте години, в които тимът не е ставал шампион. Българинът призна в рубриката си за Betfair, че е притеснен от възможността Манчестър Юнайтед да повтори негативното постижение на друг английски гранд - Ливърпул от цели 29 години без титла.

"Трудно ми е да призная, че Юнайтед е толкова назад зад Манчестър Сити и Ливърпул. Виждате колко им е лесно да контролират топката, а понякога си личи, че тази увереност я няма у играчите на Юнайтед и отборът страда от това.

Надявам се, че Юнайтед няма да станат като Ливърпул и да чакат 29 години за титла. Вече шест години продължава сушата, а това е прекалено много за отбор като Манчестър Юнайтед. Когато попаднеш в тази спирала, полека-лека губиш ДНК-то си на победител. Вижте какво се случи през тези дълги години с Ливърпул!

Да, сега мърсисайдци играят доста по-добре, но им трябваха сигурно десетилетия, за да се върнат обратно и да играят отново хубав футбол. Юнайтед има спешна нужда да намери тази печеливша формула. Това трябва да стане колкото се може по-скоро", заяви Бербатов, който има две титли на Англия с "червените дяволи".