Бившият футболист на Байер (Лерверкузен) Димитър Бербатов се изказа по темата с очаквания трансфер на големия талант на "аспирините" Кай Хаверц в Англия. Българинът посъветва 20-годишният полузащитник да остане още малко в Германия, тъй като Висшата лига може да е прекалено тежка за толкова млад играч.

"Хавертц трябва да свикне с шума, който създадоха двата му гола в понеделник вечер, защото сега ще го търсят много отбори. Той има достатъчно качество и ако продължи по пътя, по който върви, отборите ще бъдат на входа на стадиона, няма да избягат. 

Всички очи гледат Бундеслигата в момента и когато вкарвате голове и играете добър футбол, не е изненада, че отбори като Ливърпул ви искат. Бих искал да видя Хаверц във Висшата лига в някакъв момент, но не точно сега.

Трябват му още малко мускули, за да заиграе в Англия, защото защитниците там могат да го смажат, ако не е готов да поеме удара. Трябва да си наистина на много добро ниво, за да се представих добре от началото в най-взискателната лига", коментира Бербатов.