Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Нападателят на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов награди успелите деца на България от фондацията, носеща неговото име. Митко раздаде традиционните награди за четвърта поредна. Стотици деца и родители останаха очаровани от тържеството. Водещи бяха две дечица, момче и момиче, които приветстваха с добре дошъл Димитър Бербатов. “За мен е изключителна гордост да представя на сцената един футболист, човек и дарител на усмивки”, каза за начало малката госпожица, след което кавалерът на сцената допълни: “Моля, приветствайте звездата на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов.” Първите думи на нападателя на “червените дяволи” бяха към децата: “Виждам познати лица, както и нови. Най-важното обаче си остава, че децата продължават да са амбициозни, както и техните родители. Моите също бяха такива, моят баща и днес е тук с мен. Продължавайте да бъдете такива, защото един ден един от вас може да бъде на моето място.”

“Фондацията не ме е променила, защото аз винаги съм си бил едно дете и винаги ми е било кеф да се занимавам с деца и да им помагам. Това е вече четвърта такава церемония и има деца, които са постоянни, което означава, че не се отпускат, след като станат първи, а продължават да се трудят. Това важи и за децата, които не са успели да станат първи. Имаме талантливи деца в много области - имаме много добри математици, имаме плувци. За съжаление, футболът малко липсва в цялата работа, но нямам претенции и се надявам децата да постигнат това, което аз съм направил в моята област, дори и повече. Не знам дали е справедливо спрямо другите деца, но аз често давам пример с момичето Георгия, която е плувкиня. Ето дете, което в плуването убива всякаква конкуренция с постиженията си. Децата ни са талантиливи и се опитвам да помогна - вие ме снимате, пускате материал и го разпространявате, и ако някой го види и иска да помогне, е добре дошъл", каза Бербатов след церемонията.

"Това, което постигаме надхвърля за момента всичко, за което съм мечтал. Направихме тази фондация точно с идеята да правим децата щастливи, да им помагаме. Правим и благотворителни мачове, на които събираме суми, които пак ще отидат директно за децата. Дори да са 1000 или 2000 лв., с тези пари децата се правят щастливи. С тези пари купувам билети на децата и те прославят страната ни по даден начин", продължи Бербатов пред “Спортал”.

Запитан дали мисли за създаването на академия "Димитър Бербатов", футболистът отговори: "Ще има, разбира се, но аз правя големите стъпки бавно, или както беше поговорката... Така се разви и кариерата ми - стъпка по стъпка стигнах до върха. Нещата са в процес на действие. Скоро очаквайте повече информация, но нещата вървят натам, тъй като това е нещото, с което се занимавам и което разбирам, и няма начин да не помогна. Мисля, че ще се получат чудесно нещата и всяко дете, което поиска да постигне нещо във футбола, е добре дошло".

На въпрос дали ще има футболни новини около него това лято, Бербатов отговори: "Лятото ще е дълго, спорно, горещо, много неща ще се случват, остава да видим какво точно ще се случва, но когато дойде моментът, нищо няма да остане скрито-покрито и всичко ще бъде ясно на всички. Но дотогава има още известно време. Има време, първо искам аз малко да си почина и после пак ще говорим"./БЛИЦ