Публикациите на Димитър Бербатов в личния му блог предизвикаха доста полемики у нас. Оказва се, че и в Англия те се превръщат в основна тема за медиите. Авторитеният “Мирър” прави анализ на текстовете му в днешния си брой. Заглавието е “Неразбран ли е Димитър Бербатов или агорантна издънка”.

”Бербатов винаги се сърди, когато го наричат “арогантен”. Сам предпочита определението “неразбран”. Дори Сър Алекс опита да го защити, като извади статистика, колко метра е пробягал. Повечето хора обаче виждат в него един нападател, който няма интерес от това да развие таланта, с който е бил благословен”, пише авторът Саймън Мълок.

Той коментира, че в България отношението към звездата става все по-негативно, което е в противовес с рекорда му по отбелязани голове за националния отбор. Авторът цитира и прави кратък анализ на трите текста от блога на Берба, първият от които бе наречен “Haters” (превод – хора, които мразят).

”Според мен след трансфера си в Манчестър Юнайтед за 30,75 милиона лири, той вкара 15 гола за тима и спечели титлата. Ако струваше няколко милиона повече и бе купен от Манчестър Сити, щеше да се казва Робиньо и щеше да бъде определен като „издънка”, завършва текстът посветен на Българина.

Повод за коментара са очакванията, че той ще бъде титуляр в дербито с Манчестър Юнайтед и Ливърпул утре от 15,30 часа./БЛИЦ