ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Българският нападател на Фулъм Димитър Бербатов е амбициран да се разпише във вратата на Арсенал в предстоящото гостуване днес. Футболистът даде дълго интервю за “Сън”, в което отвърна и на обвиненията, че е мързелив.

"Мачовете срещу Арсенал явно не са много успешни за мен, но ще се опитам да вкарам за Фулъм на “Емирейтс”. Казват, че Арсенал са питали за мен в един етап от кариерата ми, но никога не е било възможно да отида там. Сега Фулъм има същия брой точки като Арсенал и имаме нужда от головете ми, за да печелим мачове. Не, за да трупам лична слава, а за да вземе тимът точки. Можем да победим всеки, дори Арсенал, които са един от най-добрите отбори в Англия, искаме да ги накараме да страдат", заяви Бербатов.

"Напуснах Манчестър Юнайтед с много високо вдигната глава. Давах 100 процента от себе си и никой не може да се съмнява в представянето ми, особено като се сравни колко минути всъщност изиграх. Станах голмайстор на Висшата лига през сезон 2010-2011 и никога не съм искал да съм на резервната скамейка. Вероятно трябваше да играя повече, но винаги съм приемал заповедите на мениджъра. Никога не съм се смятал за звезда - винаги съм мислил за отбора", сподели българският нападател за престоя си на “Олд Трафорд”.

Димитър Бербатов премина това лято от Манчестър Юнайтед във Фулъм, като отказа на италианските Фиорентина и Ювентус. Българинът вкара 3 гола за тима на Мартин Йол в 5-те си мача от началото на сезона.

"Директорите на Фулъм говориха директно с мен, за да ми обяснят амбициите си и как аз се вписвам в тези планове. Това бе ключовото и също фактът, че семейството ми е щастливо в Англия. Имах друга оферта от Фиорентина, но предпочетох да остана във Висшата лига. Може да по-трудно да вкарвам или да печеля трофеи с Фулъм, отколкото с Юнайтед или Тотнъм. Но аз съм фокусиран върху това да се разписвам за отбора си и да се борим за място в Лига Европа. Харесва ми доверието, което Фулъм има в мен. Ако чувствам, че треньорът ми вярва, мога да правя специални неща на терена. Просто искам да играя във всеки мач и когато го правя и съм здрав, феновете ще виждат стила ми на игра. Познавам мениджъра, той вярва в качествата ми. Чувствам се добре, когато това е така", обясни решението си за трансфера Бербатов.

ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА