"Не ламтя за шефско място във футболния съюз". Това обяви Димитър Бербатов в ефира на Дарик радио, след като стана ясно, че ще се кандидатира за управленски пост в БФС заедно с бизнесмена Петър Величков.

"Познавам се с Петър Величков от доста време. Доста пъти сме обсъждали българския футбол. Може би в последно време малко по-интензивно. Имаме доста допирни точки, но ако има нещо официално, ще стане ясно в близките седмици. Истината е, че не е важно аз ли ще съм, друг ли ще е. Аз не ламтя за шефско място във футболния съюз, не ламтя за началник, да раздавам заповеди. Искам българският футбол да върви в правилната посока, като гледам националния отбор да ми е хубаво. По тази линия е важно човекът, който е там, да донесе промяната. На този етап всичко е във фазата на разговори между двама човека, които се уважават и имат еднакви гледни точки", коментира Бербатов в ефира на Дарик радио.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Венци Стефанов избухна пред БЛИЦ, сравни Бербатов с поп Кръстю!

"Венци Стефанов има някакво озлобление към мен. Преди време се бяхме чули с него и му казах, че не ми е приятно да ми споменава името. Може би от тогава е събрал още злоба. Също така може би се вижда, че идва промяната и човек, който не иска промяна, се бори с всички сили. Аз като имам нещо да казвам, се обаждам и го казвам лично", коментира бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед. 

"За момента си говоря с човек, когото познавам. Предполагам това правят и други хора. Надявам се да настъпи промяна. Не търся да ставам шеф или да се изявявам като такъв, а търся футболът ни да тръгне в по-добра посока - действия трябват, а никой нищо не прави в последните 14-15 години", завърши Берба.