С мач между футболни звезди начело с Димитър Бербатов и сборна бургаска формация ще бъде открит спортен комплекс край морето, който е собственост на Милен Георгиев и Георги Чиликов. Шоуто, което включва и заря, е планирано за 30 юни вечерта - 24 часа преди финала на европейското първенство. Бившите асове на "нафтата" подготвят покани и до премиера Бойко Борисов, министъра на спорта Свилен Нейков, президента на БФС Борислав Михайлов и още бивши и настоящи футболисти, пише “24 часа”.

Спортният комплекс, който се намира до Окръжна болница в Бургас, е върху площ от 5 декара. Ще разполага с 3 футболни игрища с изкуствена тревна настилка. Най-голямото е с размери 60 на 40 метра. Ще има тенис корт, съблекални и електрическо осветление. Вече е поръчан и за откриването на 30 юни ще бъде монтиран билборд в подкрепа на Стилиян Петров. Такъв вече е поставен на спортен комплекс "Еврика" в Слънчев бряг, където всяко лято се организират мачлета и турнири с участието на Димитър Бербатов и приятели срещу състав, селекциониран от Георги Иванов-Гонзо.

Бившият спортен директор на "Левски" заедно с Мартин Кушев, Захари Сираков, Йордан Петков и Кристиян Добрев вече загря с 6:4 срещу Георги Чиликов, Милен Георгиев, Радостин Кишишев и Мирослав Косев.

Все още не е ясно откога ще се включи и селекцията на Бербатов, в която са приятелите му Тодор Кючуков, Сашо Томаш, Косьо Мирчев и кумът на Стилиян Петров и Валери Божинов - Юли Димитров. Заради отпътуването на Гонзо за европейското първенство, той почти сигурно ще пропусне мача на истината на "Еврика". През миналата година Георги Иванов и компания с огромната помощ на бургаските звезди надиграха Бербатовия тим.

Моторът на футболните изяви в Слънчев бряг Росен Пенев е замислил до края на месеца да организират мач шоу в подкрепа на Стилиян Петров. Късно снощи трябваше да се проведат преговори с Димитър Бербатов за уточняване деня и часа на този двубой./БЛИЦ