Купата на Шампионска лига бе представена на специално събитие в центъра на София. Така феновете на футбола в България ще имат шанс в рамките на няколко часа да се докоснат до емблематичния трофей. Специален гост беше Димитър Бербатов, който три пъти се е класирал за финал на Шампионската лига – един път като играч на Байер (Леверкузен) и два пъти с Манчестър Юнайтед.

„На финала на 28 май няма да подкрепям нито Реал (Мадрид), нито Ливърпул. Искам да видя хубав мач. Играл съм и срещу двата отбора. Едните ми взеха под носа купата, с другите имахме голямо съперничеството в Англия. Съперниците имат големи футболисти, както и треньори. Заслужават уважение и двата тима. Дано не станем свидетели на скучен мач, макар че залогът е голям и има такава вероятност. Ако има голове и ситуации, за всички ще е по-хубаво“, заяви Бербатов.

„Темата за най-голямата ми жертва е много философска. Не мога да кажа, че съм дал жертва. Когато правиш това, което обичаш, го правиш, без да си мислиш, че жертваш нещо. Аз бях така. Винаги има трудности. Ставах и продължаваха. Постигнал съм всичко с амбиция. Исках да стигна до моя връх, който беше Манчестър Юнайтед. Гордея се, когато се върна назад. Родителите, ако искат да вземат съвети от мен, да не бъдат твърде агресивни и амбициозни с това, което детето иска да постигне. Това е живота на детето и то трябва да направи своя избор. Родителите трябва да го напътстват, но изборът трябва да негов“, допълни голмайстор №1 в историята на националния отбор.

„Разбира се, единственото съжаление в моята кариера, че не спечелих Шампионска лига. Имах три възможности. Футболът не е приказка. Тежки решения и ситуации се случват. Трябва да го приемеш и да продължиш напред. Направих всичко, което зависи от мен. С Леверкузен беше историческо постижение да стигна финала. Никой не ни даваше шанс. Лошото беше, че загубихме. Когато стигнеш финала с Юнайтед, знаеш, че можеш отново да го постигнеш и догодина. Третият път не можах да участвам. Пътуването към финала беше най-голямото изживяване за мен. Футболът може да е леко жесток. Докосваш се до купата, но не си тръгваш с нея“, коментира Димитър Бербатов.

"Ще присъствам на финала за купата на България. Аз вече съм в позиция, в която трябва да бъда над фенските пристрастия, тъй като се боря за съвсем друго нещо в българския футбол и трябва да бъда неутрален в случая. Затова отивам, гледам, наблюдавам, ще се радвам да стане празник и футболът да спечели от цялото нещо", каза още 41-годишният бивш национал.