Димитър Бербатов определи Златан Ибрахимович като футболист №1 в света в момента. Българският нападател на Монако даде интервю пред френско издание, в което не скри възхищението си от шведския таран на конкурента на монегаските за титлата - ПСЖ.

“Ибрахимович е най-добрият на планетата. Той го доказва непрекъснато с головете и асистенциите си за ПСЖ”, заяви Бебатов, който говори и за Фалкао. Както е известно, контузията на колумбийската звезда отвори място на Митко в Монако.

„Радамел Фалкао ме впечатли много. Той е един футболист, който притежава огромен талант“, каза Бербо.

Българският голмайстор говори и за атмосферата в новия си отбор. “Направих правилният избор, идвайки тук. Щастлив съм в Монако. Отборът разполага със страхотни футболисти, като момчетата ме приеха много добре. Що се отнася до целите, те са ясни. Борим се за място в Шампионската лига. Ако продължавам да бележа и да играя добре, кой знае, може да остана тук и през следващия сезон. Чувствам се щастлив в Монако. Бих искал да играя още 20 години, но е сложно... Отборът е млад и непрекъснато става все по-добър и по-добър”, каза още бившият капитан на националния ни отбор.

В неделя от 22:00 часа Монако приема Лил в мач от 30-ия кръг на френската Лига 1. Преди срещата Бербо и компания са втори с 62 точки, докато ПСЖ има 73. Лил пък е трети с 53 в актива.

ФРАНЦИЯ - ЛИГА 1