Голмайстор номер 1 в историята на българския национален отбор по футбол - Димитър Бербатов, посочи бразилеца Франса за най-добрия партньор в атака, който е имал през цялата си кариера. Двамата бяха заедно в Байер Леверкузен.

През годините Берба игра с Уейн Рууни и Карлос Тевес в Манчестър Юнайтед, а в Тотнъм негов партньор бе Роби Кийн.

"Подобно на Рууни и Кийн, ние се допълвахме един друг. Между нас имаше взаимно уважение. Помагахме си да ставаме по-добри и това правеше отборът ни по-силен. С Франса вкарахме много голове. Помня как разбихме Байерн Мюнхен с 4:1 - тогава всеки от нас вкара по два гола.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

Той не знаеше нито английски, нито немски, затова извън пределите на терена ние не разговаряхме. В буквален смисъл. Когато започваше мача, това беше, все едно сме спали заедно. Харесваше ми да играя с това момче. Това бе невероятно", заяви Бербатов, цитиран от изданието Goal.com.

Българинът си припомни и първия си финал в Шампионската лига с Байер през 2002 г. В Глазгоу германският тим отстъпи с 1:2 на Реал Мадрид.

"Не очаквах, че ще стигнем до финала. Бях едно младо момче, което седеше на пейката. Единственото нещо, което ме плашеше, не бе финалната среща, а това да видя на живо Раул, Зидан, Фиго и Роберто Карлош. Седях като фенче. За първи път ми се случваше такова нещо. Влязох в игра в 39-ата минута. Показваш уважение към тези футболисти, страхуваш се да ги докоснеш… Бях очи в очи със Зидан. Не можех да повярвам. Голът му беше най-красивият. Първото попадение на Раул в мача пък беше най-грозното", разказа Бербатов.