Димитър Бербатов очаква с нетърпение новото предизвикателство пред себе си - Керала Бластърс. В понеделник голмайсторът потегля към Индия, където след две седмици стартира местното първенство. Досега Митко беше на подготовка с тима в Испания.

“Хората ми казаха следното: “Берба, приготви се за приключение, каквото досега не си виждал. Очаквай на всеки мач да има по 60 000 фенове. Аз досега пред толкова съм играл само на “Олд Трафорд”, коментира Бербатов в студиото на Sportal TV.

Той призна, че главната причина да приеме офертата от Изтока е на бившия му треньор Рене Мюлестийн, който сега води Керала. Там негов съотборник ще е Уес Браун, с когото бяха заедно в Манчестър Юнайтед. 
"Наясно съм, че Рене знае как на тази възраст да ме подготви по най-добрия начин. Той и Уес са основната причина, за да приема офертата. Говоря на младите футболисти да гледат Браун и да се учат от него, защото той е много по-напред от мен по отношение на трофеи", каза Митко.

"Човек трябва да бъде реалист - когато си почти на 37 години и не си играл от една година, и виждаш, че нещата се получават все по-трудно, отиваш там, където наистина те желаят, дори това да изглежда екстравагантно за нас българите. С когото и да говорих за Индия - защото аз разпитвах познати на Диего Форлан и Давид Трезеге - чух само суперлативи. Там са се грижели добре за тях", обясни Бербатов. 

Той не пожела да разкрие дали в договора му има клауза да преподписване за повече от един сезон. “Не мога да споделя такива детайли. Но, разбира се, ако на човек му хареса, винаги могат да се проведат разговори за това”, уточни нападателят. 

Сезонът в Индия започва в средата на ноември и продължава до март.