Димитър Бербатов изпитва все повече поводи за гордост с успехите, които постигат за България деца от оглавяваната от него фондация. Родни таланти се завърнаха от Тайланд, където спечелиха 47 медала от Олимпиада по математика. Пет от тях завоюваха деца от Фондация "Димитър Бербатов".

На големия математически форум българският отбор беше отличен с 19 златни, 19 сребърни и 9 бронзови медала. 

"Не мога лично да не ги поздравя! Голямо браво на Ясен Пенчев от Габрово, Петър Узунов и Демира Недева от Пловдив, Давид Цаков и Огнян Огнянов от София! И благодаря на всички вас, които бяхте на мача AllStars - имате принос за участието на децата в Банкок", написа Бербатов във "Фейсбук", споделяйки снимки на талантливите ни математици. 

Петте деца от Фондация „Димитър Бербатов” участваха във финалния кръг на Тайландската международна математическа олимпиада. Давид Цаков, Огнян Огнянов, Демира Недева, Петър Узунов и Ясен Пенчев спечелиха право на участие във финала със златните си медали от предварителните квалификации в края на 2017 г. А сега и петимата се завръщат с нови златни медали - от Банкок.

TIMO е престижен математически форум, един от най-трудните. На него среща си дават над 1500 ученици от традиционно силни в математиката страни. На състезанието те решават 30 задачи от пет различни области на математиката – геометрия, комбинаторика, аритметика, теория на числата и логика - за 120 минути.

С успеха на българчетата, освен техните родители и учители, може да се гордее и всеки, който присъства на благотворителния футболен мач AllStars 2017 и с билета си за събитието даде своя принос към бюджета на Фондация „Димитър Бербатов”.

Фондация “Димитър Бербатов”: Основана с Учредителен акт на дарение от 07.04.2008 г. от футболната звезда Димитър Бербатов, воден от желанието си да допринесе за личностното усъвършенстване и реализация на децата на България. Основната мисия на Фондацията е всестранно да подпомага младите хора да се образоват, да развиват своите дарби и заложби, както и да им дава шанс да ги споделят със света. Фондацията се самоопределя за осъществяване на дейност в обществена полза. Тя е неправителствена, нерелигиозна и политически независима обществена организация.

„Успелите деца на България” е първият и най-голям собствен проект на Фондация „Димитър Бербатов”, който се реализира ежегодно и целогодишно. Създаден е през 2008 г. в осъществяване на една от основните цели на Фондацията - да стимулира децата в училищна възраст да развиват своите заложби и да им дава шанс и самочувствие да ги споделят със света. В рамките на този проект се връчват първите в България годишни награди за постижения на деца от І до ХІІ клас в областта на изкуствата, науката и спорта. Наградите са с висока стойност, защото кандидатстването става по строги критерии, а оценяването се извършва от експертно и обективно жури.