Димитър Бербатов за пореден път се върна към болната тема за странното решение на Сър Алекс Фъргюсън да не го включи в групата на Манчестър Юнайтед за финала в Шампионската лига срещу Барселона на "Уембли" 2011 година, когато сензационната новина в навечерието на двубоя беше разкрита първо в света от агенция БЛИЦ. Бившият голмайстор на "червените дяволи" и настоящ на френския Монако говори в "Шоуто на Слави" по btv, където тази вечер е церемонията по връчването на ежегодните награди на фондация "Димитър Бербатов".

"Не само ти си му се дразнил", обърна се Бербо към Слави Трифонов, който му разказа колко гневно е реагирал срещу решението на шотландеца тогава.

"Не знам дали да ви благодаря или да не ви благодаря", отговори нападателят, след като Слави му каза, че той и екипът му не са спирали да споменават майката на Съра.

"Не искам да се връщам назад във времето. Опитвам се колкото ме е боляло, да бъда по-силният от двамата. И смятам, че бях по-силният мъж. Не съм казвал каквото и да е било, защото ще го кажа в книгата, като я напиша. Ще е много интересно четиво за хората", обяви за намеренията си Бербатов.

"Каза ми: "Няма да играеш, днес така реших. Няма да започнеш, отпадаш от групата". И толкова. Удари ме като с нож, и до там се приключи. Опитал съм да го превъзмогна", върна се назад за неприятната случка бившият ни национал.

"Дали е било грешка или не - да остана в Юнайтед... Аз исках да се боря за мястото си, защото добре знам какви възможности имам", добави Митко.

Футболната звезда коментира и номинираните деца, който се борят за наградите на фондацията му. "Това се превърна в традиция, вече шеста година връчваме наградите и съм много щастлив. Децата са силни в доста различни неща - математика, цигулка, пиано, не само в моя спорт. Дори деца, които са успели повече отколкото някои възрастни. След време, когато ти отново ще си водеш, на моето място на диванчето сигурно ще стои новият Димитър Бербатов, които ти ще интервюираш", обърна се нападателят на Монако към Слави Трифонов.

"Идеята за основаването на фондацията ми се роди спонтанно. Не приличам на човек, който да направи чалготека. Е, вярно е, че от време на време си позволявам да посещавам тези места и да се забавлявам, но знам, че трябва да направя нещо, което да е пример. По примера на хората, които са ми помагали, реших и аз да помагам. И мисля, че фондацията ми може да се похвали с успехи. Имаме много талантливи деца. Работим, стараем се, доколкото можем. Всяка година има повече и повече деца, които искат да се покажат. Талантливите деца са навсякъде около нас. Просто някой трябва да им подаде ръка", каза Бербатов.