Голмайстор №1 в историята на българския национален отбор Димитър Бербатов обяви, че се чувства като л**но. Поводът за неприятното усещане на Бербо е представянето на бившия му отбор Манчестър Юнайтед във Висшата лига.

Както е известно, българският нападател игра за „червените дяволи“ в периода 2008-12 и спечели две шампионски титли. В момента бившият му отбор е на 14-о място в класирането, само на две точки над зоната на изпадащите.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Всички знаем къде е Манчестър Юнайтед в таблицата и нека признаем, на никого не харесва това място. Аз лично се чувствам като л**но. Не е добре и не вярвам, че някой иска да гледа класирането“, заяви в Бербо в традиционния си анализ за популярен букмейкър.

„Когато клуб като Манчестър Юнайтед, един от най-големите в света, се намира на тази позиция, си даваш сметка колко бясно се променят времената. Играчите много добре знаят на кое място са в класирането, но аз не ги съветвам да поглеждат таблицата. Така няма да се почувстват по-добре. От друга страна обаче, поглеждайки подреждането, може да си кажат: „Хайде, момчета! Заслужаваме ли това място?“.

„Вероятно с някои от изявите си до момента, играчите заслужават позицията си. Ако играят по начина, по който го направиха срещу Ливърпул – с агресия и притискане на съперника, тогава нещата се подобрят“, коментира бившият нападател.

Утре на Манчестър Юнайтед предстои гостуване на Норич, а след това мачове с Борнемут, Брайтън и Шефилд Юнайтед. Затова 38-годишният българин вярва, че има надежда за „червените дяволи“.

„Казвал съм го и преди – никак не е късно да се обърнат нещата. Да, първото място е непостижимо, но четвъртата позиция не е толкова далеч. За тази цел обаче трябва отборът да продължи да печели точки, започвайки от този уикенд срещу Норич“, завърши Димитър Бербатов.