Димитър Бербатов даде интервю за клубната телевизия на Манчестър Юнайтед, в което говори за битката за титлата в Англия. Българският нападател признава, че това е приятно за феновете, а не за играчите и добавя, че иска тимът му да си осигури трофея предсрочно.

"Надяваме се, че ще бъдем на първо място и ще спечелим титлата преди края на сезона. Тогава ще можем да се успокоим и да се насладим на оставащите срещи. Това е планът и ако можем да го осъществим, ще бъде хубаво", признава Бербатов.

Той говори преди мача с Тотнъм утре (4 март), тъй като Сър Алекс Фъргюсън го привлече именно от този тим. "Мисля, че спорът за титлата радва феновете, а не футболистите. За нас този момент е доста напечен. Не знаем кой ще спечели мача, кой ще спечели точките и кой ще остане на върха", продължава българинът.

Той прави анализа на конкуренцията. "Някои тимове се усъвършенстваха доста от миналия сезон. Манчестър Сити се справят наистина добре, а следващите ни опоненти от Тотнъм също играят прилично - това не е изненада за никой, защото имат добър състав. Бях изненадан и от Нюкасъл, те играят добър футбол. Всеки отбор във Висшата лига става по-силен. Стана по-трудно за така наречените отбори от Топ 4 да стоят на върха, защото всеки работи здраво, за да открадне тези позиции", коментира Бербатов.

"Трябва да отдадем дължимото на отборите в дъното, защото те се борят за оцеляването си. Когато играем с тях, те се представят на върха на възможностите си, особено ако са домакини. Това го прави дори по-трудно за нас", завършва българинът.