Димитър Бербатов си заплю място, където да построи футболната си академия. Става въпрос за старата конна база, намираща се в непосредствена близост до стадион “Българска армия” в Борисовата градина.

Идеята на Митко да създаде школа за млади таланти не е от вчера. Преди година той плануваше да вземе терен до НСА, но в крайна сметка се отказа. Сега Бербо се е ориентирал към място, което е в центъра на града и ще бъде много по-удобно за предвижването на децата и техните родители. Теренът е с площ 7000 кв. м.

Бербатов и мениджърът му Емил Данчев внесоха вчера в Столичната община проекта си, а най-късно до средата на юни общинарите трябва да решат дали и под каква форма ще предоставят базата на бившия национал. В момента въпросният имот е в активите на общинската фирма “Егида”.
 
Предвижда се в школата на Бербатов да тренират поне 100 деца. В академията ще има 3 отбора, които ще участват в детско-юношеските първенства. Един или два пъти седмично базата ще се ползва безплатно от столичните училищни отбори. В по-далечно бъдеще се планира към академията да има и пансион, за да може в нея да тренират и деца от страната.