Манчестър Юнайтед не е ставал шампион от осем години насам и може би този клуб не отговаря на амбициите на Хари Кейн за трофеи, заяви бившият нападател на Тотнъм и "червените дяволи" Димитър Бербатов, който игра и за двата тима.

"Ако ще напуска Спърс, аз лично нямам проблем с това къде ще отиде, стига да продължава да играе на обичайното си ниво. Когато обаче смениш обстановката, а в предишната си бил номер 1, хората очакват да продължиш да правиш същото. Искат се резултати на момента. Ако не започнеш да вкарваш веднага, ще те грабнат моментално. Това е типично за футбола в днешни времена.

Ако той напусне, ще го направи ли в търсене на трофеи? Хората го свързват с Юнайтед, но те не са печелили Висшата лига от осем години. На Кейн му е нужно да отиде някъде, където ще вдига често купи. Има ли смисъл отново да играе в отбор, който не го прави? Тогава би трябвало да се замисли защо изобщо му е нужен трансфер, ако така или иначе отново остава без трофеи.

Мисля, че той ще остане в Англия, но къде ще отиде? Манчестър Сити има Габриел Жезуш. Кейн ще пасне добре на Юнайтед, защото те нямат типичен централен нападател на неговата възраст. Единсон Кавани е в зенита на кариерата си. Ливърпул има доста талант в предни позиции, а Арсенал категорично не е опция (за звезда на Тотнъм).

Кейн е свързван с Челси, но Спърс едва ли искат да го продадат на съперник от Лондон. Има много въпросителни, така че той трябва да помисли хубаво, преди да вземе окончателно решение. Най-лесно е да остане в Тотнъм, където е легенда и може да счупи който рекорд си пожелае. Не го виждам в чужбина, защото е легенда в Англия и там всички го уважават. Мисля, че ще продължи да играе във Висшата лига.

Ако той потърси моето мнение, ще му кажа да вземе правилното решение. Да реши според личните си амбиции и желания. Някои хора ще бъдат разочаровани от негов трансфер, но решението си е изцяло негово", каза Бербатов.