Големият български нападател Димитър Бербатов отправи своя съвет към капитана на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг, който е свързван с редица отбори, включително Реал (Мадрид) и Барселона.

"Трябва да попитате Обамеянг дали е щастлив в Арсенал. Ако не е, разбирам защо. Във футбола целта е да печелиш трофеи. Знаем, че Арсенал играе атрактивен футбол, но от доста време са с празни ръце. Това може да бъде доста разочароващо за един футболист.

Понякога и цялостното представяне на отбора може да те дразни. Обамеянг е нападател, така че за него е важно да бележи голове. Само той знае как се чувства. Преди изолацията той показваше голямо желание и себераздаване за отбора", започна Бербо.

"Смятам, че на него му харесва да играе в Арсенал. А освен това да бъдеш футболист в Лондон е страхотно, така че той може и да остане. Начинът му на живот, на неговите съотборници, на неговото семейство - това са неща, които може да го накарат да остане. Да си футболист в Лондон е страхотно, особено когато играеш за отбор като Арсенал. Единственото, което му липсва са трофеите.

Барселона и Реал са фаворити за подписа му. Подобна ситуация може да ти завърти главата. Обамеянг трябва внимателно да прецени всички варианти, дали ще бъде щастлив да играе в подобен тип отбори. От моята перспектива и двата клуба са добър вариант, защото са два от най-добрите отбори в света.

Но той трябва да погледне и към техните състави, които включват Меси, Суарес, Дембеле, Фати, Бензема, Бейл, Азар. Дали Обамеянг ще получава достатъчно игрово време в тези отбори? Той не е първа младост и трябва да бъде в отбор, където да играе редовно. А в Арсенал той е капитан. Но все пак големият фактор си остава печеленето на трофеи", допълни бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед.