Монако и Валенсия не се победиха, след като завършиха при 2:2 в първия мач от ежегодния турнир "Емирейтс Къп" на стадиона на Арсенал в Лондон.

Димитър Бербатов започна като титуляр, а в 72-ата минута бе заменен от звездата на отбора Радамел Фалкао. Това бе дългоочакваното завръщане на колумбиеца, който заради контузия в коляното през януари пропусна и световното първенство в Бразилия.

Българският нападател бе освиркван от феновете на Арсенал почти през цялото време на срещата. При напускането му на терена дюдюкания също се чуваха. Както е известно, кариерата на Митко в Англия започна с екипа на Тотнъм и завърши с този на Фулъм, които са базирани в Лондон.

Резултата на "Емирейтс" откри Рубен след половин час игра с автогол в полза на френския вицешампион. Монако обаче върна жеста в лицето на Карвальо. Защитникът се опита да пресече подаване към втора греда, но бе прекалено близо до голлинията и вкара топката в собствената си врата за 1:1.

Валенсия успя да направи обрата пълен в 69-ата, когато след контраатака влезлият като резерва Пако Алкасер бе точен за 2:1. Десетина по-късно обаче друга резерва - Окампос, също записа името си сред голмайсторите за крайното 2:2.

С това реми и двата отбора имат вече по 3 точки. По-късно на същия стадион Арсенал излиза срещу Бенфика. Утре, неделя, Димитър Бербатов и Монако пък ще играят с "артилеристите".

ВАЛЕНСИЯ - МОНАКО 2:2
0:1 Рубен (30-авт.)
1:1 Карвальо (37-авт.)
2:1 Пако Алкасер (69)
2:2 Окампос (80)