Димитър Бербатов си има прекрасно семейство, на което държи, но паралелно с това не иска да чува и да вижда някои хора. Става въпрос за брат му Асен, който май е тръгнал пак по кривата пътека.

Според източници на БЛИЦ най-малкият от фамилия Бербатови се е развел от доста време с жена си Димитрина и си има любовница. Новата му половинка живее в Лондон и изкарва доста добри пари за британските стандарти. Мълвата обаче гласи, че Асен не работел нищо, след като пробвал на няколко места. Той опитал да пусне в употреба стария си трик – да поиска помощ от брат си, но Димитър го изразял от раз.

„Хем живее с момиче,  което не е бедно, даже си е доста добре финансово, хем пак търси батко си за пари. Това си е странна работа”, коментират запознати.

БЛИЦ припомня, че преди година и половина Асен Бербатов започна работа във футболната школа на ЦСКА в Лондон, но се застоя там много кратко и напусна.  

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Бербатов твърдял, че бил вдигнал ръце както от Асен, така и от бившата си снаха, която бе уличена в измама с пари за болен човек.

Това съобщи администраторът на групата във фейсбук „Да помогнем на Жоро" Кристина Костадинова.

Димитрина, известна в областния град като Мима, е основател и другият админ на групата. Към нея са насочени сериозни съмнения, че е злоупотребила с пари от даренията в 7 от кутиите, поставени на различни места в Благоевград.

Близо  40-годишният Георги Даскалов внезапно заболява тежко. Диагнозата му е открита през януари 2018 г. и оттогава започва драмата в семейството му. В България е извършена тежка  операция, последвана от   няколко химиотерапии.  От декември 2019 досега се провеждат три терапии в турска болница, които продължават и в момента. Негови приятели   и  приятелки   на всеотдайната му съпруга Мариета решават да създадат  фейсбук група, чрез която да се събират  дарения  на личната банкова сметка на Жоро, за да се обезпечи лечението му.

„В хода на  кампанията бяха поставени кутии за дарения в различни обекти    в града, като подробно беше описано в отделни   постове къде в града могат да пуснат средства  а лечението на Жоро.  В началото  на новата 2020 г. Димитрина написа пост, в който призоваваше  всички,  които имат  такива   кутии в обектите си, да ги отнесат при нея, за да бъдат преброени и пуснати по сметката на Жоро. На 06.01 същата е обиколила и е изпразнила 7 от кутиите в обектите под надслов, че много спешно трябва да се направи превод по сметката на болния, понеже е необходимо животоспасяващо закупуване на кислород. Такова нещо няма, увери ни съпругата му. Въпреки че Димитрина, по-известна в града като Мима, е запозната, че кутиите се отварят пред свидетели и подробно се описват в протокол.

Тя обаче минава сама и без ничие знание през обектите и нарежда всички кутии да бъдат изпразнени в найлонова торбичка, без да бъдат броени и отчитани. На въпроси в последствие от моя страна колко пари са събрани от различните обекти, тя отговори, че не е събирала и броила пари", разказа пред „Телеграф" Кристина Костадинова, която даде гласност на скандала.

„Потърсих съдействието на Мариета - съпругата на Жоро, която по моя молба провери сметките и единствения превод, който открихме от г-жа Бербатова за периода от 05.12 до 09.02 бяха 83 лв. На 09.02 След като уверих Димитрина, че не съм получила нито едно доказателство, че е внесла някакви суми по сметката и ще дам гласност на проблема, тя започна неистово да ме моли да я изслушам, за което имам кореспондецията в телефона си и съм готова да я покажа, където трябва. На следващата сутрин (10.02) тя превежда три суми на обща стойност 343 лв. И качва платежни нареждания в групата, но крие датите на превода - това също може да бъде доказано! Питането ми е защо повече от месец, след като е взела парите от кутиите, не е превела тези суми, след като са били спешни? Щеше ли да ги преведе, ако не я бях притиснала?", пита жената.

„Аз и Иванка Якимова, която също има отношение по случая, като гражданин и активен участник в кампанията, сме депозирали жалба в полицията и сме посочили свидетели от всеки търговски обект, в който тя е била и е взела паричните суми. Предоставена е и цялата кореспонденция, която доказва думите ми и очакваме адекватна реакция от органите на реда", допълва Костадинова.