Българският нападател Димитър Бербатов се превръща в „златна кокошка“ за новия си клуб ПАОК. Бербо предизвика истински бум в продажбата на фланелки, след като трансферът му на „Тумба“ беше официално обявен. В първия ден бяха продадени над 8000 екипа с № 10 и името на бившия играч на Манчестър Юнайтед, Тотнъм, Байер (Леверкузен), Монако, Фулъм и ЦСКА. Фланелка беше подарена и на бившия премиер на страната Алексис Ципрас.
 
Сега гръцките медии разкриват и друг аспект на трансфера на Бербо. Присъствието му в ПАОК привлича спонсори към клуба. Според информациите „черно-белите“ са съвсем близо до подписване на договор с генерален спонсор, като се счита, че това ще бъде „Спортингбет“. Офертата на международната компания за спортни залози е била много по-добра от тази на гръцкия букмейкър „ОПАП“.
 
Освен това присъствието на Димитър Бербатов повиши реномето на ПАОК сред футболистите от Западна Европа. Пред договор с тима от Солун е холандският национал Рон Влаар. Защитникът е свободен агент, след като договорът му с Астън Вила изтече. Неговите агенти вече са провели разговори с управата на „черно-белите“, като се очаква гръцкият клуб да даде окончателния си отговор до 11 септември.