Капитанът на националния отбор Димитър Бербатов мечтае България да изненада Италия. На "трикольорите" предстои изключително тежко гостуване в Торино от 21:50 часа в сряда. Преди този двубой Станимир Стоилов и избраниците му имат 11 точки от 8 мача и заемат третото място в група 8 на световните квалификации, а "Скуадра адзура" е лидер със 17 от 7 двубоя. Само и единствено победа на "Стадио Олимпико", което ще се счита за сензация, ни оставя в играта за класиране в ЮАР.

"Предстои ни изключително труден мач в Торино. Добре се получи, че победихме Черна гора. Този успех ни дава голямо самочувствие и увереност", коментира Бербо пред "Кориере дело спорт".

Както е известно, срещу черногорците (4:1) Митко се представи блестящо, реализирайки гол от дузпа, която сам си изработи, и асистирайки за останалите три попадения в мрежата на Вукашин Полексич.

"Няма как да не бъда доволен. За мен бе важно да спра головата суша в националния отбор, но победата над Черна гора наистина бе много по-важна, тъй като само спечелването на трите точки ни устройваше", каза още нападателят на Манчестър Юнайтед.

"Способни сме да бием Италия. Длъжни сме да го направим. Имаме сили, сигурен съм", заяви още Митко пред италианските журналисти. /БЛИЦ