Димитър Бербатов отпадна от групата на Манчестър Юнайтед за решителния мач с Базел от груповата фаза на Шампионската лига. Двубоят е на 7 декември (сряда) от 21:45 часа в Швейцария. Преди последните двубои в групата Юнайтед и Бенфика са с по 9 точки, Базел е с 8 и при победа срещу “червените дяволи” ще се класира за елиминационната фаза.

Митко получи контузия на глезена в мача за Карлинг Къп срещу Кристъл Палас миналата седмица. След това пропусна гостуването на Астън Вила. Медиите в Англия обаче вчера разпространиха, че е твърде вероятно българинът да попадне поне в групата за двубоя с Базел, тъй като твърдо аут за мача е другият основен нападател Хавиер Ернандес. С травма е и Майкъл Оуен. Явно обаче контузията на Бербо е по-сериозна и Сър Алекс не го включи сред 22-мата за срещата.

В групата на “червените дяволи” не са още Майкъл Карик и близнаците Да Силва. Сър Алекс има на разположение само двама нападатели - Уейн Рууни и Дани Уелбек, както и резервите Федерико Македа и Маме Бирам Диуф.

Групата на Манчестър Юнайтед:
Бен Амос, Давид Де Хея, Андрес Линдегаард; Джони Еванс, Патрис Евра, Рио Фърдинанд, Езекил Фрайърс, Фил Джоунс, Крис Смолинг, Неманя Видич, Ларнел Коул, Дарън Флетчър, Дарън Гибсън, Райън Гигс, Луиш Нани, Джи Сунг Парк, Антонио Валенсия, Ашли Йънг, Маме Бирам Диуф, Федерико Македа, Уейн Рууни, Дани Уелбек.