Капитанът на националния ни отбор Димитър Бербатов се контузи срещу Фулъм и не излезе за второто полувреме на двубоя. Митко се приземи лошо в 35-ата минута при единоборство във въздуха с играч на съперника, но доигра първата част. През второто полувреме на мястото на Бербатов в игра се появи Уейн Рууни. Според БиБиСи причината българинът да не се появи за вторите 45 минути на терена е получена контузия.
 

Все още не е ясно колко тежка е травмата на Бербо, който от известно време се оплаква от болки в глезена. Ако контузията на нападателя е по-сериозна, той ще бъде под въпрос за световната квалификация с Ейре в Дъблин на 28 март. Както е известно, на загрявката преди реванша от 1/8-финалите в Шампионската лига срещу Интер Митко получи травма в глезена, но излезе срещу “нерадзурите”.

Фулъм победи Манчестър Юнайтед с 2:0 в мач от 30 кръг на Висшата лига след попадение на Дани Мърфи от дузпа в 18-ата минута и Золтан Гера. Наказателният удар бе отсъден, след като Пол Скоулс с ръце спря топката след шут с глава на Боби Замора.

Заради постъпката си Скоулс получи червен картон и за втори пореден мач играч на Манчестър Юнайтед е отстранен от игра, след като в предишния кръг срещу Ливърпул Неманя Видич бе изгонен.

В 88-ата минута Золтан Гера вкара за 2:0 след акробатично изпълнение на странична ножица, а в следващата минута и Уейн Рууни бе отстранен от терена за втори жълт картон.

По този начин Фулъм нанесе второ поредно поражение на "червените дяволи" и  сложи край на серията си от 8 поредни загуби от Юнайтед. Тимът на сър Алекс Фъргюсън пък не бе губил два пъти поред от 2005 г., когато на 9 април бе победен от Норич, а на 20 април и от Евертън. Така Манчестър Юнайтед даде шанс преследвачите си да съкратят разликата./БЛИЦ

Фулъм – Манчестър Юнайтед 2:0
1:0 Дани Мърфи (18), 2:0 Золтан Гера (88)
 
Фулъм: Шварцер, Пантцил, Хюз, Хангеланд, Кончески, Демпси (81-Гера), Мърфи (67-Дакур), Етуху, Дейвис, Джонсън, Замора (77-Камара)
 
Манчестър Юнайтед: Ван дер Сар, О`Шей (70-Тевес), Евънс, Фърдинанд, Евра, Роналдо, Флетчър, Скоулс, Парк, Гигс, Бербатов (46-Рууни)
 
Лондон, “Крейвън Котидж” - 25652 зрители
Съдия: Фил Дауд
Жълт картон: Пантцил (Ф); Евънс, Евра, Роналдо, Рууни (МЮ)
Втори жълт картон: 89-Рууни (МЮ)
Червен картон: 17-Скоулс (МЮ)