Димитър Бербатов е съсипан от случващото се в Манчестър Юнайтед. Треньорът му сър Алекс Фъргюсън продължава да се държи лицемерно. Пред медиите твърди, че ще разчита на българина, а същевременно не го пуска в игра. Бербо вече протърка пейката в два поредни мача. Не се появи на терена нито срещу бившия си тим Тотнъм, нито при историческата победа с 8:2 над Арсенал.
 
Нападателят има намерение да сложи край на футболната си кариера на Запад догодина. На 30 юни 2012-а изтича договорът му с Манчестър Юнайтед. Засега Сър Алекс изобщо не планува удължаване на контракта. Той не брои Митко за жив.
 
Благоевградчанинът от своя страна смята да си тръгне от стадион “Олд Трафорд” след края на настоящия сезон. Но няма да преминава в друг европейски клуб, макар че не са малки отборите, които ще искат да го прилапат като свободен агент. Бербо е категоричен – догодина окачва обувките на пирона и спира с играта. Тогава той ще е на 31 години и половина. В днешния футбол повечето играчи ритат до 33-34, та някои и до 36 и повече. Но на Димитър му е дошло до гуша.
 
“Край! Писна ми вече. Ще спирам. Ще се върна в България. Може да поритам един сезон, но не повече, я в ЦСКА, я в Пирин, ако Пирин въобще го има. Но в Европа – не. Категоричен съм!”, разправял афектираният Димитър Бербатов пред свои приятели и близки. Те се опитвали да го разубедят, но той не искал и да чуе за подобно нещо.
 
Бербатов е спестил предостатъчно пари. А и знае как и къде да ги влага и върти. Така че – краят на кариерата няма да окаже негативно влияние върху него от гледна точка на финансите.
 
Аверите на най-добрия български футболист в момента вярват, че въпреки всичко той може да промени решението си.
“Ще му мине. Сега са го хванали лудите. Нормално е човек да изпадне в подобно състояние след нечувания стрес, на който го подлага Фъргюсън. Добрите дни за Митко ще се върнат”, вярват най-близките му.
 
Бербо бе замразен на резервната скамейка при старта на настоящия сезон в Англия, тъй като младокът Дани Уелбек взе да вкарва гол след гол с екипа на Манчестър Юнайтед. Фъргюсън разчита в атака на тъмнокожия играч и на звездата Уейн Рууни. А през второто полувреме пуска на терена мексиканеца Хавиер Ернандес. Онзи ден обаче при знаменитото 8:2 срещу Арсенал Дани Уелбек се контузи и един месец ще е извън сметките на сър Алекс. Което означава, че Митко пак може да получи шанс.
 
 “Лошото е, че в момента отборът мачка здраво. Намира се в страхотна форма. И Бербо се оказва напълно излишен. Разбирам играта да не върви. Да има слаби резултати. Тогава, иска, не иска, Фъргюсън щеше да се довери на Митко. Но сега няма как да го стори, след като Юнайтед буквално попилява всичко, изпречило се на пътя му”, твърди човек от приятелския кръг на Димитър Бербатов.
 
Митко имаше намерение да се върне тази седмица в България заради паузата в първенството. Той няма ангажименти в националния отбор и се надяваше да използва момента, за да уважи рождения ден на приятеля си Александър Томаш. А и да види как върви строежът на новата му къща в столичния квартал “Драгалевци”. За целта Бербо си резервирал самолетен билет, но Фъргюсън го изрязал с думите, че се налага да тренира извънредно. Въпреки това няма да е изненада, ако Митко все пак отскочи до родината за ден-два.
 
Дали обаче той наистина ще удържи на думата си и догодина ще сложи край на кариерата си? Бербатов планира да увеличи дейността на своята фондация, която подпомага стотици талантливи от различни сфери на живота. А и да спази обещанието си, което даде на 13 май 2010 година, когато се отказа от националния отбор. Тогава Димитър отсече: “Един ден ще се завърна у нас, за да оправя футбола ни!”.
ГЕОРГИ ПЕТЕВ