За трета поредна година фондация "Димитър Бербатов" организира коледен футболен турнир на малки вратички в Благоевград. Проявата е в събота и неделя в зала "Скаптопара" и ще бъде открита на 18 декември от 11 часа от председателя на ОбС-Благоевград Костадин Хаджигаев.

По традиция в турнира ще участват 8 отбора, разделени на две групи, съобщи за e-79 братът на Димитър Бербатов - Асен. Със собствени отбори ще участват бащата на звездата на Манчестър Юнайтед - Иван Бербатов, Иван Стойчев, Мирослав Митев, Петър Михтарски и др. Пак по традиция най-голямата индивидуална награда е за голмайстор на турнира - оригинална фланелка на Димитър Бербатов от Манчестър Юнайтед.

Най-добрият вратар на проявата в зала "Скаптопара" ще получи оригинални ръкавици на холандката легенда Едвин ван дер Саар. През последните две години голмайстори на турнира бяха двама братя - Петър и Владислав Златинови. Първият няма да участва тази година, тъй като шампионатът на Азербайджан продължава до 27 декември, но за сметка на това брат му Владислав ще има възможност да защити голмайсторския си приз от миналата година. Очаква се в турнира тази година да участват много бивши и настоящи футболисти на Пирин, както и играещи в чужбина като Иван Цветков и Георги Даскалов. /БЛИЦ