Димитър Бербатов ще вземе участие в мач между неговия отбор, носещ името Бербатов и приятели, и сборен тим от Благоевград. Двубоят ще се състои на 3 юни от 16 часа на малък терен. Той ще се проведе, докато върви детският турнир за Купата на “Лукойл”, на който Митко е патрон.   
 
В отбора на Бербатов по традиция са най-близките му приятели - Александър Томаш, Косьо Мирчев, Тодор Кючуков, Борислав Георгиев и Емил Гъргоров.
 
За отбора от Благоевград ще играят Станислав Манолев, Николай Бодуров, Светослав Дяков, Георги Даскалов, Илко Пиргов, Атанас Николов, Юлиан Попев и др.
 
Все още не е потвърдил участието си Иван Цветков, който има ангажименти зад граница, но е обещал, ако е в България, непременно да играе в мача.
 
Турнирът се организира от фирма Евима и агента на ФИФА Евгени Маринов. След мача Димитър Бербатов ще връчи отличията в детския турнир. 
 
Димитър Бербатов не е играл на стадион „Христо Ботев“ от 2008 година, когато облече зелено-белия екип в демонстративен мач заедно с баща си Иван и други ветерани от Пирин.