Българският национал Димитър Бербатов обяви в интервю за английския вестник "Мирър", че иска да докаже грешката на своите критици и да спечели медали с Манчестър Юнайтед. Бербо е обект на недоволство от страна на част от феновете на тима, които считат, че той не оправдава платенити за него 30,75 милиона паунда.

Слабото изпълнение на дузпа на полуфинала на ФА Къп срещу Евертън принуди и сър Алекс Фъргюсън да се изкаже в подкрепа на българския си нападател.  Сега самият Бербатов излезе на бойни позиции, като призна, че успехите на съотборниците му в Манчестър Юнайтед често го оставят без думи.

"Може би съм единственият играч на Юнайтед без важни трофеи", обяви 28-годишният Бербатов, който през миналия сезон вкара от дузпа за победата на Тотнъм над Челси на финала за Карлинг Къп. Единственият друг успех на българина е спечелването на купата на България с ЦСКА преди 10 години.

"Седя в съблекалнята и гледам как останалите играчи си показват медалите и говорят какво е да спечелиш Висшата лига или Шампионската лига. В това време си мисля: И аз искам един от тези медали, твърди Митко. - Аз не мога да се включа в разговорите им, тъй като не съм печелил нито един от тези трофеи. Болезнено е да пропуснеш дузпа във важен мач, а след това е трудно да го превъзмогнеш. Предстоят ни още важни мачове и аз не мога да си позволя този пропуск да ме тормози."

Юнайтед среща Арсенал в първи полуфинален мач за Шампионската лига на "Олд Трафорд" в сряда и "червените дяволи" ще се опитат да станат първият клуб, защитил титлата си в турнира. И докато Бербатов често е критикуван заради лежерния си стил на игра, той счита, че именно манталитетът на победители в съблекалнята на тима е в основата на успехите срещу равностойни съперници.

"Сега съм в клуб, който е първи във всичко. През този сезон играхме добър футбол, но може би е време да покажем друга страна от нашия стил - духът на победители. Точно това показахме и в мача срещу Порто. Трябва да се борим като отбор срещу Арсенал, тъй като те могат да бъдат много опасни.Големият отбор знае, кога да играе красиво и кога да се бори за победата", заяви Бербатов.

Българският нападател отхвърли тезата на критиците си, че е не бележи прогрес в играта си. Според тях, той е притеснен от постоянните сравнения с Ерик Кантона след трансфера си на "Олд Трафорд". Точно за това често се налага Алекс Фъргюсън да защитава най-скъпата си покупка.

"Мога да стана по-добър играч. Хората знаят, че винаги се боря и се стремя да се подобрявам. Мога да отбележа прогрес, тъй като имам за съотборници невероятни момчета, не само на терена, но и извън него. Това е най-доброто нещо, което открих в Манчестър Юнайтед: играем като отбор. Подкрепяме се един друг през цялото време и в това се крие силата на клуба", допълва българинът.

"Статистиката ми срещу Арсенал е добра. Мисля, че имам и няколко гола срещу тях. Това е голям отбор, но ние сме Манчестър Юнайтед и сме най-добрият тим в Европа в момента. Ако се представим на ниво и играем като отбор, може да се класираме на финала. Това са важните мачове, заради които преминах в Манчестър Юнайтед. Опитвам се да спечеля Шампионската лига и Висшата лига, точно за това дойдох в този клуб", завършва Бербо./БЛИЦ