Голмайсторът на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов даде интервю за клубната телевизия. Митко говори за отношенията си със Сър Алекс и неговото поведение към останалите играчи.

“Той е най-добрият мениджър в света, тъй като успява във всеки един момент да мотивира до краен предел своите играчи. Всеки футболист е различен. Някои трябва да бъдат побутнати, а други просто имат нужда от един разговор. При мен нещата са следните, той идва и ми казва какво иска да направя, а след това зависи само от мен дали ще играя във всеки мач. Не мога да говоря за другите момчета, но винаги е много хубаво, когато мениджърът идва при теб, за да те попита как се чувстваш и да те успокои преди даден мач. Той знае как да те мотивира и как да говори с теб - за нещата във футбола и извън него", споделя Бербо.

“Заради начина, по който говори в съблекалнята, ти имаш чувството, че това ще бъде последният мач в живота ти, така че излизаш на терена и даваш 100% от себе си. Страхотно е - просто трябва да сте в съблекалнята, за да видите за какво говоря. Начинът, по който се отнася с нас, е невероятен. Дори и да не играеш, ако си контузен, той идва и говори с теб, окуражава те. Това те кара да се чувстваш специален. Дори когато сме на тренировка или обядваме той сякаш е част от футболистите - шегува се, разказва различни истории, задава ни въпроси. Той просто e близък с играчите”, завършва българинът./БЛИЦ