След като беше определен за мързеливец и саможив от съотборниците му във Фулъм, Димитър Бербатов дочака и признание. Артистичният ни нападател бе нареден от футболната библия FourFourTwo сред 13-те най-готини играчи в света за всички времена.

Бербо е в елитната компания на идоли като Йохан Кройф, Ерик Кантона, Франц Пушкаш, Джордж Бест и Сократес. В листата влизат още Джей Джей-Окоча, Андреа Пирло, Гюнтер Нетцер, Михаел Лаудруп, Звонимир Бобан и Лев Яшин. Всички те са обединени от едно - не действат по правилата, не се подчиняват на заповеди, но се забавляват на терена.

"Феновете мразят мързеливи играчи. Те искат героите им да напускат терена, плувнали в пот, оставили всичко на игрището. Има обаче едно изключение. Това е българинът Димитър Бербатов, за когото "Гардиън" веднъж написа "той не играе футбол, това не го интересува. Той е над тези неща". Бербатов е един от футболистите, които не се изпотяват, защото оценяват истинската елегантност. Можете да напишете книга с небрежността, с която той реализира най-трудните положения и пропуска най-чистите. Прилича на Анди Гарсия и веднъж призна: "Изучавал съм начина, по който пуши и мога да държа цигарата си също като него". След като вкара гол за Фулъм на Boxing Day, Бербатов показа фланелка, на която пишеше: "Карайте го спокойно и ми подайте топката!", пише FourFourTwo, цитиран от „Меридиан Мач”.