Димитър Бербатов е имал разговор по телефона със съотборника си в Манчестър Юнайтед Уейн Рууни. Митко е успокоил нападателя след отпадането на Англия от световните финали. “Трите лъва” паднаха с 1:4 от Германия на осминафинала, а при резултат 1:2 съдиите не зачетоха попадение на Франк Лампард. Рууни бил изключително афектиран както от загубата, така и от собственото си представяне на Мондиала. Той тотално разочарова – не успя да вкара нито един гол, а ударите му по посока противниковата врата за изиграните четири срещи се броят на пръсти.
Димитър Бербатов ще пътува обратно за Англия в неделя, след като лятната му отпуска приключва. На 4 юли той хваща самолета за Манчестър, а от 6 юли, вторник, започва подготовка с “червените дяволи”. Нападателят още е на морето, където отмаря повече от две седмици. Митко трябва да се върне в София в четвъртък.
Според непотвърдена информация президентът на БФС Борислав Михайлов все още не е разговарял с Бербо относно желанието на БФС да го върне обратно в националния отбор.