Голмайсторът на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов се надява и през новия сезон да поразява противниковите врати и да направи така, че феновете да го запомнят.

В интервю пред Press Association Sport Митко споделя, че още от малък е мечтаел да тръгне по стъпките на Христо Стоичков.

"Когато бях малък, се учех от хора като Стоичков. Казах си, че един ден искам да имам неговите успехи. Понякога мечтите се сбъдват", казва Бербатов пред изданието.

"Пристигнах от малка страна. Имам щастието да играя за Манчестър Юнайтед. Докато съм тук, ще опитвам да давам всичко от себе си и да спечеля всичко, което може да се спечели. Няма друга опция пред мен. Искам да бъда запомнен с игра, която да е радвала феновете. Винаги съм смятал, че всеки един мой гол е хубав. Това искам - да бележа красиви попадения и да създавам положения пред съотборниците си", добавя Митко.

"Манчестър Юнайтед е на върха. Къде да отида, след като съм носил този екип? Може би Барселона. В момента обаче не виждам друг вариант. В който друг клуба да отида, все ще е крачка назад", смята най-добрият ни футболист.

Както е известно, през изминалия сезон Митко вкара първия хеттрик във вратата на Ливърпул от страна на играч на "червените дяволи" от 64 години насам. Освен това българинът се превърна в първият футболист, който не е роден в Англия, реализирал 5 попадения в един мач във Висшата лига (при победата със 7:1 над Блекбърн през ноември 2010 година).

"Не знаех, че ако вкарам хеттрик на Ливърпул, това ще означава толкова много за хората. Вторият гол бе доста специален, така че тези три попадения ще останат в спомените на хората, но след това аз вкарах 5 гола в една среща. Това ме кара да бъда горд - има толкова много чужденци в английския футбол, но само аз вкарах 5 попадения в един мач. Това обаче са неща, които трябва да оставя в миналото. Последният сезон имах сериозен възход в кариерата си. Какво обаче щеше да стане, ако не бяхме взели титлата? Тогава тези неща нямаше да имат толкова голямо значение", казва още Бербатов.