Българският нападател Димитър Бербатов и още 20 негови съотборници в Манчестър Юнайтед отпътуваха за Норвегия, където ще протече последната част от предсезонното турне на „червените дяволи”.

Към състава на „червените дяволи” се присъедини и сръбският бранител Неманя Видич, който дълго време лекуваше контузии. Отсъстват Райън Гигс, Том Клевърли и Рафаел, които продължават участието си на Олимпиадата в Лондон, както и контузените Крис Смолинг и Джони Еванс.

Английският гранд ще изиграе контроли срещу Волеренга утре и с Барселона в сряда (8 август) в шведския град Гьотеборг. След това Юнайтед се прибира за два дни в Англия и на 11 август (събота) ще пътува за Германия, където има уговорена контрола с Хановер.

Мениджърът на "червените дяволи" сър Алекс Фъргюсън не отпътува за Норвегия и остава в Манчестър по "клубни дела". Шотландският специалист ще се присъедини към отбора за двубоя с Барселона в Швеция.

Групата на Юнайтед за контролите в Норвегия и Швеция:

Вратари: Давид Де Хеа, Андерс Линдегард
Защитници: Патрис Евра, Неманя Видич, Рио Фърдинанд, Фил Джоунс, Майкъл Кийн
Халфове: Андерсон, Пол Скоулс, Антонио Валенсия, Ашли Йънг, Шинджи Кагава, Майкъл Карик, Луиш Нани, Ник Пауъл, Джеси Лингард
Нападатели: ДИМИТЪР БЕРБАТОВ, Уейн Рууни, Дани Уелбек, Хавие Ернандес - Чичарито, Федерико Македа