М. С. е бивша волейболистка, носила екипа на столичен отбор в края на 90-те години. Тя е една от дамите, която е имала връзка, макар и кратка, с Димитър Бербатов.
 
- Добър ден, обаждам се от агенция БЛИЦ. Повод да ви потърся е една ваша снимка с Бербатов, която публикувахте на страницата на вашия профил във фейсбук. След около час обаче свалихте фотоса, на който сте заедно с Бербо...
- Вас защо ви интересува какво съм качила....
 
- Интересува ни, тъй като Бербатов е известна личност и не всеки може да си позволи да публикува в интернет подобна снимка. Още повече, че там бяхте прегърнати...
- Извинявайте, но официално си говорим...
 
- Да, официално...
- Т.е., за интервю става въпрос?
 
- Да, за интервю...
- Ако искате да говорим, ще ви помоля да не споменавате името ми...
 
- Защо?
- Защото хората ще си помислят, че си правя реклама на гърба на Бербатов. А аз не съм от тези, които търсят слава и известност, възползвайки се от това, че са се познавали с Митко. Доста жени го направиха, но аз не желая.
 
- Окей, няма проблем... Все пак бихте ли ни разказали нещо повече за връзката ви с Бербатов. Нашата информация е съвсем оскъдна...
-(прекъсва). Каква е вашата информация?
 
- Ами знаем, че през пролетта на 1999 година сте имали кратка връзка с Бербатов. Тогава вие сте волейболистка, а той все още беше футболист на ЦСКА.
- Да, така е. Митко бе току-що навършил 18 години. Беше много скромно момче. Запознахме се в една сладкарница, намираща се точно срещу хотел “Плиска”. “Кралска закуска” й е името. Бербатов обичаше да отсяда там почти всеки ден заедно със своите приятели от ЦСКА. Аз го харесах от пръв поглед. Сините му очи буквално ме препарираха. Той по същото време имаше връзка с една моя колежка – волейболистка. Но въпреки това Митко ми привлече вниманието. И нямаше как. Беше хубавец. Особено отблизо.
 
- Колко време продължи връзката ви и как успяхте да го свалите?
- Не е ли по-добре да подминем този въпрос...
 
- Ами не е по-добре...
- (Избухва в смях). Вижте, с Митко съм била две вечери. Това е. Нищо сериозно. Бях си поставила за задача да го сваля и успях. Но знаех, че е невъзможно нещо по-така... Нещо сериозно... Жените се лепяха за него като мухи върху мед. Знаех, че той рано или късно ще напусне България. Не съм си правила никакви илюзии... Просто бяхме на един купон, след това останахме сами и така... Бербатов бе много скромен, но аз успях да го разкрепостя... Както се казва, разказах му играта (отново се смее). Все пак съм малко по-голяма от него и се усещаше, че той няма достатъчно опит и има нужна от опитна жена.
 
- Откога не сте се чували с Бербо?
- От много години. Мисля, че от есента на 2000 година. Той вече беше подписал с Байер (Леверкузен), но замина за Германия през януари 2001 година.
 
- Днес интересувате ли се от него?
- Разбира се. Чета всичко, което се публикува в пресата за Бербатов. Знаете ли на какво най-много се радвам? На това, че той си намери сериозна жена. Не позволи на нито една манекенка или чалга звезда да му завладее сърцето и да му изпие парите. Само един истински мъж не би позволил да го изстискват. И само един истински мъж би имал за съпруга интелигентна, образована и най-важното почтена жена. А Елена е точно такава. Ето това ме радва и му пожелавам да бъде винаги щастлив с Елена и да имат още деца. Мога ли и аз да ви попитам нещо?

-Кажете?
-Какво заглавие ще изведете на интервюто?

-Вероятно за това, че сте разказали играта на Митко в леглото...
-(Смее се). Е, опасна работа сте медиите!
МИХАИЛ ДОКОВ/БЛИЦ