Спортният директор на Фиорентина Даниеле Праде призна, че разочарованието в клуба ебило огромно след отказа на Димитър Бербатов да облече виолетовата фланелка.

31-годишният български нападател бе близо до трансфер в тима от Флоренция, но в последния момент избра да остане в Англия и да играе за лондонския Фулъм, като в същото време отказа и оферта от Ювентус.

"На 28 юли той каза, че иска да се присъедини към Фиорентина, но си промени решението. Той е най-голямата ни болка", написа Даниеле Праде в профила си на социалната мрежа “Туитър”.

В началото на септември същият този Праде бе на съвсем друго мнение, заявявайки: "Случаят Бербатов? Последните редове от съобщението в официалния сайт на клуба бяха мое дело. Ще пратим фактура на неговия агент (б.а. Емил Данчев), за да ни плати билета за самолета. За първи път в 25-годишната ми кариера ми се случва подобно нещо. Чувстваме се предадени".

Официалното съобщение в сайта на Фиорентина от 30 август пък гласеше: "Що се отнася до самия футболист, извън неговите характеристики и технически качества, сме щастливи, че той не дойде във Фиорентина, защото не заслужава нашия град, нашата фланелка и ценностите, които тя отстоява".