Мениджърът на Димитър Бербатов Емил Данчев изрази позицията, че нападателят ще остане в Манчестър Юнайтед до края на кариерата си. Данчев направи изявлението пред Георги Коритаров в предаването “Свободна зона” на “ТВ +”.
 
"Въпреки че е толкова млад и вече е толкова известен и уважаван футболист, пътят на Бербатов беше много дълъг", започна разговора в студиото на "Свободна зона" Данчев. По думите му в мача на Манчестър Юнайтед срещу Блекбърн главни герои били Димитър Бербатов и Уейн Руни, и точно те двамата представили "истински спектакъл" пред публиката .
 
"След като вкара третия гол, всеки от останалите футболисти търсеше положение Бербатов да вкара следващ гол. И той го направи", заяви Данчев. Той не отрече, че в отбора на "червените дяволи" има съперничество. Според него това било нормално, тъй като това били играчи от много висок ранг.
 
"Всеки един футболист в Манчестър Юнайтед е с различен характер, а Митко е човек, който е балансиран. Руни и Нани са малко по-агресивни, но това е, може би, заради възрастта им. Митко е един от примерите в за поведение в отбора", твърдо заяви Данчев.
 
В ефира на “ТВ +” той каза, че слуховете за трансфер на Бербатов са просто спекулации. “Почти сигурен съм, че той ще завърши своята кариера в Манчестър Юнайтед. Вероятно обаче няма да го видим с фланелката на българския национален отбор. Бербатов реши да даде път на по-млади футболисти в националния ни отбор", обяви мениджърът на нападателя.
 
"Бербатов и Стоичков са мегазвезди в две различни измерения. Разликата във времето и условията, при които са работили са големи. Те са две от перлите не само на българския футбол, но и на България. Не бива да се прави сравнение между тях", бе позицията на Данчев за правените паралели между неговия клиент и Христо Стоичков.
 
Към края на разговора Емил Данчев каза, че по-широката обща култура и интереси на Бербатов, извън футбола, помагат на Митко не само в кариерата му като футболист. “След 4-5 години няма да се говори за Бербатов само като топ-футболист, но и като за личност”, категоричен бе футболният агент./БЛИЦ