Голмайсторът на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов ще обмисли оферта от руския Анжи (Махачкала). Още през август богаташите обявиха за интереса си към Митко, като тогава предлагаха 30 милиона евро. Пред руското издание “LifeSports” агентът на Бербо – Емил Данчев, признава, че двамата ще обмислят евентуална оферта от страна на Анжи през зимата.

“Ще разгледаме с интерес конкретното предложение на Анжи, когато такова дойде. Ще седнем с Димитър и ще обмислим. Дали Бербатов е щастлив в Манчестър Юнайтед? Не знам защо не играе и е на резервната скамейка”, казва Данчев пред руското издание.

Според информацията в материала Анжи дава на Бербо 9 милиона евро годишна заплата, а нападателят иска 15, което е и причина до момента двете страни да не стигат до разбирателство. “Въпреки това преговорите между двете страни ще бъдат подновени в следващите седмици и Анжи ще се опита да се договори, както с агента, така и с играча”, пише още “LifeSports”.

Материалът завършва с информацията за договора на Митко с Юнайтед, който изтича през лятото на 2012 година. "Следователно Сър Алекс възнамерява да го продаде докато не е станал свободен агент", отбелязват в новината.

Ръководството на Анжи готви и нов удар с привличането на Гуус Хидинк за треньор. Според същото издание двете страни са преговаряли още от есента, като холандецът е дал предварително съгласие./БЛИЦ

untitled2_1.jpg