Спечелилият си правото за първи път в историята да бъде част от английския елит Борнемут ще започне преговори с българския нападател Димитър Бербатов, който няма да поднови договора си с Монако и окончателно напуска клуба, съобщава „Дейли Стар”.

Борнемут възнамерява да се подсилят с опитни играчи за дебютния си сезон във Висшата лига и 34-годишният българин е точно такъв футболист. Интерес към него има от началото на месец май и то не само от Борнемут, а и от други английски клубове, сред които е и Уест Бромич.

Мениджърът на „черешките” Еди Хауи лично настоява пред ръководството на клуба да стартират разговорите с Бербатов, който би бил гаранция за попадения в елита на Англия, където вече има опит като бивш играч на Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Фулъм.

Единствената пречка пред евентуален трансфер на българина като свободен агент в Борнемут може да се окаже заплатата му, твърди talkSPORT. Бербатов е получавал над 100 000 паунда на седмица в Монако и едва ли ще се съгласи на по-малко възнаграждение.