Димитър Бербатов донесе радост на 180 деца от българското училище към посолството на нашата страна в Лондон. Звездата на Манчестър Юнайтед изпрати поздравително писмо по случай приключването на учебната година. БЛИЦ ви предлага пълния текст, написан от капитана на националния отбор:

Скъпи деца, за мен е удоволствие да поздравя малките си сънародници в Лондон с края на учебната година. Сигурен съм, че тя ви е донесла и емоции, и знания, и успехи. Ние, българите, сме умни и креативни. И когато полагаме усилия, успяваме, независимо къде сме и с кого трябва да мерим сили.
Надявам се, че и вие като мен мислите с обич за България, гордеете се, че сте нейни деца и с радост се връщате там. Желая ви прекрасна ваканция, слънчевата ни родина ни очаква! Ваш Димитър Бербатов
 
От своя страна директорката на училището Снежина Мечева изпрати благодарствено писмо до футболиста:
 
ДО ГОСПОДИН ДИМИТЪР БЕРБАТОВ,  футболист номер 1 на България и            любимец на децата
 
Уважаеми г-н Бербатов,
 
Неочаквана и много приятна бе изненадата, поднесена ни с и-мейл от г-жа Ходжева, директор на фондацията, носеща Вашето име. В навечерието на нашия най-голям празник, 24 май, изпратеното от Вас приветствие ще зарадва нашите ученици сигурно толкова, колкото ще ги зарадват и шестиците в техните дипломи (а може би и повече).
Благодаря Ви от името на всичките наши деца , 180 на брой, които с много желание и любов идват в Българското училище към посолството ни в Лондон, за да съхранят българската си идентичност и за да се почувстват в класната ни стая като в роден дом.
На нашето празнично тържество с радост ще прочета Вашите пожелания и предварително знам какъв възторг ще предизвикат.  Много мило е, че една истинска звезда като Вас, която безспорно вдъхновява хиляди млади и е достоен обект за подражание, отправя към нас толкова приятелски пожелания за нашия празник.
Нашето училище в Лондон е най-голямото българско училище зад граница и съществува вече 22 години. Имахме една слаба надежда, че по покана на българското посолство ще ни посетите за 20-годишния ни юбилей, но тогава бяхте извън Великобритания и тази идея не можа да се осъществи. Въпреки това ще се надяваме и ще ни е много приятно, ако сред многото тренировки и ангажименти Ви остане мъничко свободно време, за да дойдете и да ни видите. При нас е весело и многолюдно. Имаме часове, наречени „Приносът на България за света”, и в тези часове говорим за именити български личности, за които трябва да знаем и с които се гордеем. Ако ни удостоите с присъствието си – това ще възпламени истински децата. А те са много умни, палави и със сигурност добри футболисти (имали сме дори и една ученичка, която играеше в младежкия женски отбор на Арсенал).
Нашето тържество по случай празника на светите братя Кирил и Методий ще се проведе на 22 май, петък, от 18.00 часа в салоните на Българското посолство в Лондон. Тогава ще прочета Вашето приветствие към учениците и ако случайно имате два свободни часа точно тогава – ще Ви посрещнем с овации и любов.
Още веднъж от името на всички деца в нашето училище сърдечно Ви благодаря за милите думи и прекрасните пожелания.
Желаем Ви все така да сте неотразим на спортния терен, за радост на цяла България и за пример на нашите малки българи, които мечтаят в сънищата си да приличат поне малко на Вас”.