Мениджърът на Димитър Бербатов Емил Данчев заяви, че футболистът на Монако ще играе поне още няколко години в Европа. Данчев даде интервю за "7 дни спорт", в което говори за договора на нападателя, продажбата на акции от ЦСКА и положението в "Левски".
 
"За Бербатов имаше оферти и от други клубове, сериозни клубове. От Монако обаче проявиха най-голяма решителност и това оказа силно влияние върху решението на Димитър. С него винаги обсъждаме и анализираме задълбочено всички възможни детайли, стила на игра в шампионата и средата, която ще попадне. За нов договор ще говорим в края на април. Нека се наслаждаваме на играта му, за другото трябва търпение", заяви Данчев.
 
Той коментира и темата с продажбата на акции в бившия клуб на Бербатов и самия Данчев ЦСКА.
"Димитър  следи с интерес процесите, които се развиват в ЦСКА. Това е естествено, защото той тръгна към върховете от там. Аз инвестирах и смятам, че е морално право на всеки, който обича клуба. Това е една от малкото възможни схеми за спасяване на ЦСКА от фалит. Надявам се, че ръководството ще намери и други паралелни варианти, така че клубът най-сетне да получи стабилност", заяви Данчев.
 
Мениджърът взе отношение и по темата с процесите в "Левски" и кризата в "синия" клуб.
 
"За мен всичко опира до правилното управление на процесите в клуба. Когато се изпусне контролът и няма единомислие, се стига до положението, в което е не само "Левски". При тях се стигна до сблъсък на мнения, на виждания как да бъде управляван клубът. Феновете искат едно, ветераните друго, хората с оперативна власт трето", заяви агентът на Бербатов.
 
Данчев заяви, че при подобряване на инфраструктурата, финансовата стабилност на клубовете и квалификацията на кадрите, българският футбол може да има бъдеще.